Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste (prostackie?) żarcie dla niedbających o linię.
Cebulę pokroić w piórka lub półplasterki. Szklić na oleju dodając soli (wyraźniejszy smak, szybciej uwolnione soki), pieprzu (pikanteria) i cukru (karmelizacja). Dość często mieszać i kontrolować stopień przysmażenia, a w razie potrzeby podlewać cebulę odrobiną wody, by uniknąć przypalenia. Kiedy zmięknie i zabarwi się na jasny bursztyn, oprószyć majerankiem, przemieszać i odsunąć na skraj patelni.
Na uwolnionej części patelni ułożyć plastry kaszanki. Od tej chwili działamy "na cztery ręce". Cebula nie powinna się przypalić (dość często atakujemy ją np. drewnianą łopatką), natomiast kaszanki nie męczymy aż tak często - niech się ostro podsmaży, oczywiście dwustronnie, więc chociaż raz należy ją odwrócić.
Jako dodatek proponuję ziemniaczane purée (tym razem był chleb - już i tak zarwałem noc) i kiszone ogórki.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 193
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 98
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 62
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13419
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5256
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 193
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 98
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 62
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13419
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5256
Składniki
Cebulę pokroić w piórka lub półplasterki. Szklić na oleju dodając soli (wyraźniejszy smak, szybciej uwolnione soki), pieprzu (pikanteria) i cukru (karmelizacja). Dość często mieszać i kontrolować stopień przysmażenia, a w razie potrzeby podlewać cebulę odrobiną wody, by uniknąć przypalenia. Kiedy zmięknie i zabarwi się na jasny bursztyn, oprószyć majerankiem, przemieszać i odsunąć na skraj patelni.
Na uwolnionej części patelni ułożyć plastry kaszanki. Od tej chwili działamy "na cztery ręce". Cebula nie powinna się przypalić (dość często atakujemy ją np. drewnianą łopatką), natomiast kaszanki nie męczymy aż tak często - niech się ostro podsmaży, oczywiście dwustronnie, więc chociaż raz należy ją odwrócić.
Jako dodatek proponuję ziemniaczane purée (tym razem był chleb - już i tak zarwałem noc) i kiszone ogórki.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2341
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2258