Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste (prostackie?) żarcie dla niedbających o linię.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 575
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27114
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 575
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27114
Składniki
Cebulę pokroić w piórka lub półplasterki. Szklić na oleju dodając soli (wyraźniejszy smak, szybciej uwolnione soki), pieprzu (pikanteria) i cukru (karmelizacja). Dość często mieszać i kontrolować stopień przysmażenia, a w razie potrzeby podlewać cebulę odrobiną wody, by uniknąć przypalenia. Kiedy zmięknie i zabarwi się na jasny bursztyn, oprószyć majerankiem, przemieszać i odsunąć na skraj patelni.
Na uwolnionej części patelni ułożyć plastry kaszanki. Od tej chwili działamy "na cztery ręce". Cebula nie powinna się przypalić (dość często atakujemy ją np. drewnianą łopatką), natomiast kaszanki nie męczymy aż tak często - niech się ostro podsmaży, oczywiście dwustronnie, więc chociaż raz należy ją odwrócić.
Jako dodatek proponuję ziemniaczane purée (tym razem był chleb - już i tak zarwałem noc) i kiszone ogórki.