Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1054
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1369
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7211
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1054
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1369
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7211
Składniki
Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem. Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki. Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski. Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut. Podałem bardzo gorące.