Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wariacja kiełbasy grillowej. Jest to kiełbasa surowa, dlatego trzeba ją grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Kiełbasę można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Składniki
1. Jelita namoczyć w letniej wodzie 2. Łopatkę zmielić na średnich oczkach (4,5mm) 3. Słoninę zmielić na małych oczkach na pastę(3mm) lub na średnich 4,5mm 4. Dodać przyprawy i wodę . 5. Mieszać ok. 10 min. robotem planetarnym.
6. Nadziewać jelita ale NIE nakłuwać. Warto kiełbaski podzielić po 1 sztuce – po nadzianiu kawałka jelita od razu (dowolna długość kiełbaski) odciąć jelito i zawiązać je. 7. Osadzać przez noc w lodówce (ok. 12h) 8. Grillować od razu lub zamrozić. UWAGA: Można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich (wersja dla małych łasuchów).
..grillujemy...(tu razem z serową)
...i smakujemy..