Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wariacja kiełbasy grillowej. Jest to kiełbasa surowa, dlatego trzeba ją grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Kiełbasę można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5616
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9470
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 219
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5616
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9470
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 219
Składniki
1. Jelita namoczyć w letniej wodzie 2. Łopatkę zmielić na średnich oczkach (4,5mm) 3. Słoninę zmielić na małych oczkach na pastę(3mm) lub na średnich 4,5mm 4. Dodać przyprawy i wodę . 5. Mieszać ok. 10 min. robotem planetarnym.
6. Nadziewać jelita ale NIE nakłuwać. Warto kiełbaski podzielić po 1 sztuce – po nadzianiu kawałka jelita od razu (dowolna długość kiełbaski) odciąć jelito i zawiązać je. 7. Osadzać przez noc w lodówce (ok. 12h) 8. Grillować od razu lub zamrozić. UWAGA: Można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich (wersja dla małych łasuchów).
..grillujemy...(tu razem z serową)
...i smakujemy..