Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wersja kiełbasy grillowej, zwłaszcza dla miłośników sera. Z grillowanej kiełbasy po przecięciu wycieka bowiem serek. Wzbogaciłam ją curry (można kurkumą) gdyż w zamrażalce łatwo ją odnaleźć na tle innych kiełbas. Warto podzielić kiełbasy podczas nadziewania, gdyż z grillowanej sztuki nie wypłynie ser w trakcie obróbki. Ponadto warto je podzielić jeśli chcecie je zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 88
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 88
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Składniki
1. Jelita namoczyć w letniej wodzie 2. Łopatkę zmielić na średnich oczkach (4,5mm) 3. Słoninę zmielić na małych oczkach na pastę(3mm) lub na średnich 4,5mm 4. Dodać przyprawy i wodę . Ser pokroić w kostkę 1x1cm i dodać do farszu.
5. Mieszać ok. 10 min. robotem planetarnym.
6. Nadziewać jelita ale NIE nakłuwać. Warto kiełbaski podzielić po 1 sztuce – po nadzianiu kawałka jelita od razu (dowolna długość kiełbaski) odciąć jelito i zawiązać je. 7. Osadzać przez noc w lodówce (ok. 12h) 8. Grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Uwaga: przygotowujemy ją w jelitach wieprzowych, gdyż ser mógłby rozerwać baranie.
...no to grillowanie...
...i pyszny finał...