Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisija dzielę się z Wami kiełbaskami jakie przygotowałam sobie na świąteczny stół. Są to kiełbaski białe parzone. Kiełbaski wyszły pyszne. Polecam
maszynka do kiełbasy, jelita, miska, nóż, maszynka do mielenia, praska do czosnku,
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Jelita namoczyć od 30 - 60 minut w letniej wodzie, po czym pod bieżącą wodą wypłukać. Mięso zmielić w maszynce, tłuściejsze na drobniejszym sitku, a chudsze na grubszym sitku. dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę wyrabiać tak długo aż stanie się kleista dolewając wodę tak około 1,5 - 2 szklanek. Po dokładnym wyrobieniu masę nakładać w jelita , które nadkładamy na specjalną szprycę w maszynce. W garnku zagotować około 4 litrów wody , dodać liście laurowe , ziele angielskie i sól włożyć kiełbaski i na bardzo małym płomieniu ognia parzyć kiełbaski około 25 - 30 minut. ( temperatura parzenia 80 stopni ).
Przygotowanie kiełbasy .
Kiełbaski gotowe do spożycia .