Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisija dzielę się z Wami kiełbaskami jakie przygotowałam sobie na świąteczny stół. Są to kiełbaski białe parzone. Kiełbaski wyszły pyszne. Polecam
maszynka do kiełbasy, jelita, miska, nóż, maszynka do mielenia, praska do czosnku,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Jelita namoczyć od 30 - 60 minut w letniej wodzie, po czym pod bieżącą wodą wypłukać. Mięso zmielić w maszynce, tłuściejsze na drobniejszym sitku, a chudsze na grubszym sitku. dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę wyrabiać tak długo aż stanie się kleista dolewając wodę tak około 1,5 - 2 szklanek. Po dokładnym wyrobieniu masę nakładać w jelita , które nadkładamy na specjalną szprycę w maszynce. W garnku zagotować około 4 litrów wody , dodać liście laurowe , ziele angielskie i sól włożyć kiełbaski i na bardzo małym płomieniu ognia parzyć kiełbaski około 25 - 30 minut. ( temperatura parzenia 80 stopni ).
Przygotowanie kiełbasy .
Kiełbaski gotowe do spożycia .