Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisija dzielę się z Wami kiełbaskami jakie przygotowałam sobie na świąteczny stół. Są to kiełbaski białe parzone. Kiełbaski wyszły pyszne. Polecam
maszynka do kiełbasy, jelita, miska, nóż, maszynka do mielenia, praska do czosnku,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16251
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6547
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16251
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6547
Składniki
Jelita namoczyć od 30 - 60 minut w letniej wodzie, po czym pod bieżącą wodą wypłukać. Mięso zmielić w maszynce, tłuściejsze na drobniejszym sitku, a chudsze na grubszym sitku. dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę wyrabiać tak długo aż stanie się kleista dolewając wodę tak około 1,5 - 2 szklanek. Po dokładnym wyrobieniu masę nakładać w jelita , które nadkładamy na specjalną szprycę w maszynce. W garnku zagotować około 4 litrów wody , dodać liście laurowe , ziele angielskie i sól włożyć kiełbaski i na bardzo małym płomieniu ognia parzyć kiełbaski około 25 - 30 minut. ( temperatura parzenia 80 stopni ).
Przygotowanie kiełbasy .
Kiełbaski gotowe do spożycia .