Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny klops z jajkami i mini klopsy to propozycja na kanapki i na obiad. Ja zjadłam mini klops z pieczonym ziemniakiem i serem oraz sałatką z warzyw.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2476
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28496
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2476
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28496
Składniki
Moczymy bułkę w mleku w małym naczyniu. Mięso kroimy w pasy, aby przeszły przez maszynkę. Dzielimy mięso na 2 części mniej więcej równe. Mielimy połowę mięsa na tarczy o dużych oczkach, paprykę oraz cebulę. Następnie zmieniamy tarczę na tę o małych oczkach i mielimy drugą połowę mięsa oraz bułkę delikatnie odciśniętą z mleka. W tym czasie gotujemy jajka na twardo.
Do mięsa dodajemy przyprawy, pietruszkę oraz surowe jajko i wyrabiamy aż wszystkie składniki równomiernie się rozłożą w masie. Dosalamy do smaku, jeśli trzeba. Dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę
Na dno naczynia, w którym będziemy piec klops kładziemy warstwę mięsa, a następnie układamy gotowane jajka.
Na jajka wykładamy resztę mięsa upewniając się, że przestrzenie między jajkami są ściśle wypełnione.
Smarujemy wierzch klipsa oliwą z oliwek i posypujemy bułką tartą Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Ja sprawdzam termometrem. Jeśli temperatura w kilku miejscach jest powyżej 80 stopni, gotowe. Mięso powinno być rumiane.