Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny klops z jajkami i mini klopsy to propozycja na kanapki i na obiad. Ja zjadłam mini klops z pieczonym ziemniakiem i serem oraz sałatką z warzyw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Moczymy bułkę w mleku w małym naczyniu. Mięso kroimy w pasy, aby przeszły przez maszynkę. Dzielimy mięso na 2 części mniej więcej równe. Mielimy połowę mięsa na tarczy o dużych oczkach, paprykę oraz cebulę. Następnie zmieniamy tarczę na tę o małych oczkach i mielimy drugą połowę mięsa oraz bułkę delikatnie odciśniętą z mleka. W tym czasie gotujemy jajka na twardo.
Do mięsa dodajemy przyprawy, pietruszkę oraz surowe jajko i wyrabiamy aż wszystkie składniki równomiernie się rozłożą w masie. Dosalamy do smaku, jeśli trzeba. Dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę
Na dno naczynia, w którym będziemy piec klops kładziemy warstwę mięsa, a następnie układamy gotowane jajka.
Na jajka wykładamy resztę mięsa upewniając się, że przestrzenie między jajkami są ściśle wypełnione.
Smarujemy wierzch klipsa oliwą z oliwek i posypujemy bułką tartą Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Ja sprawdzam termometrem. Jeśli temperatura w kilku miejscach jest powyżej 80 stopni, gotowe. Mięso powinno być rumiane.