Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa.
Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło
Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło

Etapy przygotowania
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.

Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.

Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
Odsłon: 186
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 198

Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 204
Przeważnie każda pizza jest wyśmienita, ale ta robiona własnoręcznie w domu j...
Odsłon: 69
Ostatnio komentowane przepisy

Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
Odsłon: 186
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 198

Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 204
Przeważnie każda pizza jest wyśmienita, ale ta robiona własnoręcznie w domu j...
Odsłon: 69



Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)
Coś dla mnie. Pychotka.;)
O ja! Kocham takie jedzenie <3
Super danie zrobię dziś na obiad dziękuję za podpowiedż smacznego..