Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414828
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414828
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Składniki
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)