Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)