Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa.
Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło
Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło

Etapy przygotowania
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.

Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.

Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1611

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 150

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 20930
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1611

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 150

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 20930



Składniki
- Schab 2 plastry
- Bułka tarta
- Jajo kurze 2 szt.
- Sól
- Pieprz ziołowy
- tłuszcz do smażenia
- ziemniaki młode 10 szt.
- fasolka szparagowa 30 dag
- Masło
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)
Coś dla mnie. Pychotka.;)
O ja! Kocham takie jedzenie <3
Super danie zrobię dziś na obiad dziękuję za podpowiedż smacznego..