Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne. Klasyczne. Minimalistyczne. Nic dodać. Nic ująć.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Schab rozbijam młotkiem, solę i odkładam na bok.
Szykuję 3 talerze. Na jeden wysypuję mąkę.
Na drugim rozkłócam jaja.
Na trzeci nakładam bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewam oliwę i roztapiam masło. Każdego kotleta obtaczam kolejno w mące, jaju i bułce. Smażę na złoto.