Tradycyjne. Klasyczne. Minimalistyczne. Nic dodać. Nic ująć.
kotlety schabowe
Składniki
- 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
- mąka pszenna
- 2 jaja
- bułka tarta
- sól
- masło
- olej rzepakowy
Składniki
- 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
- mąka pszenna
- 2 jaja
- bułka tarta
- sól
- masło
- olej rzepakowy

Etapy przygotowania
Schab rozbijam młotkiem, solę i odkładam na bok.

Szykuję 3 talerze. Na jeden wysypuję mąkę.

Na drugim rozkłócam jaja.

Na trzeci nakładam bułkę tartą.

Na patelni rozgrzewam oliwę i roztapiam masło. Każdego kotleta obtaczam kolejno w mące, jaju i bułce. Smażę na złoto.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 422
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 155

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2250
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 422
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 155

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2250



Składniki
- 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
- mąka pszenna
- 2 jaja
- bułka tarta
- sól
- masło
- olej rzepakowy
Schab rozbijam młotkiem, solę i odkładam na bok.
Szykuję 3 talerze. Na jeden wysypuję mąkę.
Na drugim rozkłócam jaja.
Na trzeci nakładam bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewam oliwę i roztapiam masło. Każdego kotleta obtaczam kolejno w mące, jaju i bułce. Smażę na złoto.