Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi od Kasi, Figg [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.
Mielone robię na różne sposoby. Zazwyczaj są to moje spontaniczne wariacje uz...
Odsłon: 74633
Znudziły Ci się już tradycyjne kotlety z kurczaka w panierce? Szukasz pomysłu...
Odsłon: 90405
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 198
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1202
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 378
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 198
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1202
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 378
Składniki
Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Pieczeń marmurek
Dania, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno często goszczą na n...
Odsłon: 3820
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć barszczu z dodatkiem białej kiełbasy...
Odsłon: 112