Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi od Kasi, Figg [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 130
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 130
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Składniki
Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu.