Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś znów w menu będzie solidne danie dla tych, którzy potrzebują porządnego zastrzyku kalorii, bo tego wymaga od nich tryb życia, praca, lub choćby upodobania kulinarne! Czyli będzie to solidny kotlet schabowy, tyle że musimy mieć plan na jego zrobienie, bowiem będzie on marynowany w musztardzie przez całą noc. Ale to jedyne co trzeba zrobić z wyprzedzeniem. Zatem nawet odporny na kulinarne eksperymenty "drwal", przyrządzi go sobie bez trudu. Dzięki takiemu przygotowaniu uzyskamy lekko pikantny smak, a samo mięso będzie wyjątkowo kruche! Zatem wszystkich potrzebujących dobrego schabowego, zapraszam do zapoznania się ze szczegółami jego przyrządzenia udostępnionymi w załączonym linku. Smacznego!
Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 8
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 28
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 118
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 414
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 8
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 28
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 118
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 414
Składniki
Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2461
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2402