Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona odmiana kotletów,plus młode ziemniaczki i mizeria,pycha:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 409
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 409
Składniki
Kotlety rozbijamy dość cienko.Pieczarki dusimy na oleju,doprawiamy solą i pieprzem.Kotlety solimy,posypujemy pieprzem i ziołami.Duże kotlety rolujemy:pieczarki+plasterek sera kładziemy,rolujemy.Obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju,najpierw połączeniem do dołu-wtedy nie trzeba spinać.Mniejsze kotlety nadziewamy pieczarkami,serem,składamy na pół robiąc kieszonkę,smarujemy brzegi jajkiem i bułką tartą,panierujemy jajkiem i bułką,smażymy.