Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest smaczna i łatwa do wykonania. Polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Rozdrabnianie: łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak boczek przez sitko 10 mm.
Wszystkie odważone przyprawy mieszamy.
Zmielone mięsa wyrabiamy stopniowo dodając przyprawy. Wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości farszu.
Wyrobiony farsz wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy chwilę i napełniamy ścisło w osłonkę barierową termokurczliwą.
Napełniony baton ścisło zawiązujemy i parzymy w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku batonu temperatury 70 stopni Celsjusza. Studzimy 10 minut w zimnej wodzie.
Ostudzony baton wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić w plastry i konsumować. Smacznego!!!