Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest smaczna i łatwa do wykonania. Polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15165
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15165
Składniki
Rozdrabnianie: łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak boczek przez sitko 10 mm.
Wszystkie odważone przyprawy mieszamy.
Zmielone mięsa wyrabiamy stopniowo dodając przyprawy. Wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości farszu.
Wyrobiony farsz wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy chwilę i napełniamy ścisło w osłonkę barierową termokurczliwą.
Napełniony baton ścisło zawiązujemy i parzymy w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku batonu temperatury 70 stopni Celsjusza. Studzimy 10 minut w zimnej wodzie.
Ostudzony baton wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić w plastry i konsumować. Smacznego!!!