Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest smaczna i łatwa do wykonania. Polecam.
Rozdrabnianie:
łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak
boczek przez sitko 10 mm.
Wszystkie odważone przyprawy mieszamy.
Zmielone mięsa wyrabiamy stopniowo dodając przyprawy. Wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości farszu.
Wyrobiony farsz wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy chwilę i napełniamy ścisło w osłonkę barierową termokurczliwą.
Napełniony baton ścisło zawiązujemy i parzymy w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku batonu temperatury 70 stopni Celsjusza. Studzimy 10 minut w zimnej wodzie.
Ostudzony baton wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić w plastry i konsumować.
Smacznego!!!
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 153
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 174
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 125
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 70
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 59
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 93
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 174
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 125
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 70
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 59
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 93
Składniki
Rozdrabnianie: łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak boczek przez sitko 10 mm.
Wszystkie odważone przyprawy mieszamy.
Zmielone mięsa wyrabiamy stopniowo dodając przyprawy. Wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości farszu.
Wyrobiony farsz wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy chwilę i napełniamy ścisło w osłonkę barierową termokurczliwą.
Napełniony baton ścisło zawiązujemy i parzymy w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku batonu temperatury 70 stopni Celsjusza. Studzimy 10 minut w zimnej wodzie.
Ostudzony baton wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić w plastry i konsumować. Smacznego!!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2320
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2233