Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest smaczna i łatwa do wykonania. Polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Składniki
Rozdrabnianie: łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak boczek przez sitko 10 mm.
Wszystkie odważone przyprawy mieszamy.
Zmielone mięsa wyrabiamy stopniowo dodając przyprawy. Wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości farszu.
Wyrobiony farsz wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy chwilę i napełniamy ścisło w osłonkę barierową termokurczliwą.
Napełniony baton ścisło zawiązujemy i parzymy w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku batonu temperatury 70 stopni Celsjusza. Studzimy 10 minut w zimnej wodzie.
Ostudzony baton wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić w plastry i konsumować. Smacznego!!!