Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyc w mleku.
Mięso ugotowac w warzywach z przyprawami. Na koniec w wywarze sparzyc wątróbkę. Wystudzic.
Wystudzone mięso przepuścic przez maszynkę trzykrotnie razem z bułką, cebulą, ugotowanymi warzywami.
Do masy mięsnej dodac jaja, sól, pieprz ziołowy, dokładnie wyrobic.
Foremki wysmarowac tłuszczem, wysypac tartą bułką, wypełnic masą. Piec w piekarniku ok. godziny w temp. 180 stopni. Wspaniałe na każdą okazję. Smacznego.