Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pasztet drobiowo wieprzowy na święta.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 267
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 989
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 267
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 989
Składniki
Mięso opłukaj, włóż do garnka i zalej. Zbierz szumowiny, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę i selera, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, dodaj pół łyżki soli i gotuj do miękkości mięsa.
Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmij na sito i zostaw do ostygnięcia. Cebulę podsmaż na oleju. Kajzerkę namocz w wywarze.
Mięso, warzywa, podsmażoną cebulę i kajzerkę zmiel w maszynce, dodaj żółtka oraz pianę ubitą z białek, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Gdyby masa była sucha dodaj trochę wywaru, a gdyby była mokra trochę bułki tartej.
Gotowym farszem napełnij blaszkę o dowolnej wielkości może być większa lub dwie mniejsze. Na wierzchu zrób zagłębienia za pomocą łyżki zamoczonej w wodzie lub wywarze. Pasztet piec około godziny w temperaturze 180 st.