Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pasztet drobiowo wieprzowy na święta.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2268
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 63
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 143
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2268
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 63
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 143
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Składniki
Mięso opłukaj, włóż do garnka i zalej. Zbierz szumowiny, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę i selera, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, dodaj pół łyżki soli i gotuj do miękkości mięsa.
Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmij na sito i zostaw do ostygnięcia. Cebulę podsmaż na oleju. Kajzerkę namocz w wywarze.
Mięso, warzywa, podsmażoną cebulę i kajzerkę zmiel w maszynce, dodaj żółtka oraz pianę ubitą z białek, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Gdyby masa była sucha dodaj trochę wywaru, a gdyby była mokra trochę bułki tartej.
Gotowym farszem napełnij blaszkę o dowolnej wielkości może być większa lub dwie mniejsze. Na wierzchu zrób zagłębienia za pomocą łyżki zamoczonej w wodzie lub wywarze. Pasztet piec około godziny w temperaturze 180 st.