Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pasztet drobiowo wieprzowy na święta.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 52
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 153
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 52
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 153
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 489
Składniki
Mięso opłukaj, włóż do garnka i zalej. Zbierz szumowiny, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę i selera, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, dodaj pół łyżki soli i gotuj do miękkości mięsa.
Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmij na sito i zostaw do ostygnięcia. Cebulę podsmaż na oleju. Kajzerkę namocz w wywarze.
Mięso, warzywa, podsmażoną cebulę i kajzerkę zmiel w maszynce, dodaj żółtka oraz pianę ubitą z białek, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Gdyby masa była sucha dodaj trochę wywaru, a gdyby była mokra trochę bułki tartej.
Gotowym farszem napełnij blaszkę o dowolnej wielkości może być większa lub dwie mniejsze. Na wierzchu zrób zagłębienia za pomocą łyżki zamoczonej w wodzie lub wywarze. Pasztet piec około godziny w temperaturze 180 st.