Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja z bardzo wartościowymi składnikami:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35934
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1285
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35934
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1285
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Na margarynie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, zasmaż. Przypraw solą i pieprzem. Wyjmij, osącz.
Łososia skrop sokiem z cytryny, posól. Morszczuka pokrój, zmiksuj z sokiem z cytryny i śmietaną. Dopraw.
Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę. Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka.
Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem, posyp orzeszkami.
Piecz 54 min w temp 225°C. Po 20 min przykryj folią aluminiową. Pasztet 30 min studź w formie, potem wyjmij.