Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja z bardzo wartościowymi składnikami:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5207
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Na margarynie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, zasmaż. Przypraw solą i pieprzem. Wyjmij, osącz.
Łososia skrop sokiem z cytryny, posól. Morszczuka pokrój, zmiksuj z sokiem z cytryny i śmietaną. Dopraw.
Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę. Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka.
Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem, posyp orzeszkami.
Piecz 54 min w temp 225°C. Po 20 min przykryj folią aluminiową. Pasztet 30 min studź w formie, potem wyjmij.