Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański pasztet o bogatym smaku z konfiturą żurawinową. Trudno się od niego oderwać. Bez konfitury też jest wspaniały. Jednak dodatek jej dodaje lekkiej kwasowości.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10513
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3164
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10513
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3164
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
Składniki
Batata obierz , pokrój na 8 części, oprósz przyprawą do ziemniaków i gotuj na parze do miękkości. Przestudź.
Ciecierzycę odcedź, lekko przepłucz. Ziarna kolendry lekko roztłucz. Cebulę pokrój w plasterki i przesmaż na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego. Batat z cieciorką zmiksuj na gładką masę, dodaj cebulę i przyprawy. dokładnie wymieszaj.
Foremkę 19 X 8 cm wysmaruj olejem. Na spód wyłóż ok. 1 cm warstwę konfitury.
Przełóż masę pasztetową, wyrównaj brzegi posyp pestkami słonecznika, piecz w 180 C około 40 minut. Po przestygnięciu, obróć formę i przełóż pasztet na deskę lub talerz. Spokojnie przechowuje się 2-3 dni, dalej nie wiem bo u nas znikł.