Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorując się na przepisie na wegański smalec zrobiłam...pasztet ze śliwką. I to wszystko z powodu braku wszystkich składników wymienionych w oryginalnym przepisie :) Pasztet świetnie smakuje z dobrym chlebkiem i kiszonym ogórkiem
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2490
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2490
Składniki
Posiekany por i czosnek podsmażam na oleju razem z liściem laurowym i zielem angielskim. W trakcie smażenia wsypuję majeranek i paprykę wędzoną. Jak por i czosnek jest już lekko podsmażony wyciągam liście laurowe i ziarna
Odcedzoną ciecierzycę miksuje razem ze śliwkami oraz usmażonym porem i czosnkiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Cebulę kroję w większą kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Dodaję do cebuli sos sojowy, ocet, cukier i podsmażam aż płyny odparują a cebulka nabierze ciemnego koloru.
Pasztet z fasoli układam do słoika naprzemiennie z cebulą