Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gesina na naszych stołach jest rzadkim gościem.Od jakiegos czasu powoli wraca do łaski.Mieso gesi jest bardzo kaloryczne ale za to jakie smaczne.Wytopiony smalec gęsi jest bardzo ceniony w medycynie lufowej,swietny na infekcje dróg oddechowych,a maść sporządzona ze smalcu działa rozgrzewająco na bolące stawy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 574
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11646
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 574
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11646
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
gęś włożyć do garnka,zalać zimną wodą dodać listki laurowe,,ziele angielskie,marchew,pietruszkę i 1 cebulę,gotować do miękkości mięsa
boczek wątróbkę i cebulę pokroić i podsmażyć na smalcu
mięso oddzielić od kości i zemlec razem z warzywami,boczkiem i wątróbką (2 razy ),na końcu zemleć namoczona i odciśniętą bułkę,dodać czosnek, jajka,majeranek i świeżo startą gałkę,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i włożyc do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bulką tartą,piec do zrumienienia w temp.180 stopni,pasztet wysmienicie smakuje na zimno z zurawiną lub ćwikłą