Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gesina na naszych stołach jest rzadkim gościem.Od jakiegos czasu powoli wraca do łaski.Mieso gesi jest bardzo kaloryczne ale za to jakie smaczne.Wytopiony smalec gęsi jest bardzo ceniony w medycynie lufowej,swietny na infekcje dróg oddechowych,a maść sporządzona ze smalcu działa rozgrzewająco na bolące stawy.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2492
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 221
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 81
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6393
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 312
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2492
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 221
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 81
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6393
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 312
Składniki
gęś włożyć do garnka,zalać zimną wodą dodać listki laurowe,,ziele angielskie,marchew,pietruszkę i 1 cebulę,gotować do miękkości mięsa
boczek wątróbkę i cebulę pokroić i podsmażyć na smalcu
mięso oddzielić od kości i zemlec razem z warzywami,boczkiem i wątróbką (2 razy ),na końcu zemleć namoczona i odciśniętą bułkę,dodać czosnek, jajka,majeranek i świeżo startą gałkę,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i włożyc do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bulką tartą,piec do zrumienienia w temp.180 stopni,pasztet wysmienicie smakuje na zimno z zurawiną lub ćwikłą