Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z żółtej cukinii
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5359
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2473
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5359
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2473
Składniki
Cukinię zetrzeć do miski na tarce jarzynowej, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wycisnąć porządnie z nadmiaru wody. Zetrzeć marchewkę i dodać do cukinii. Na patelni podsmażyć pokrojony drobno czosnek i cebulę do miękkości. Dodać do miski z cukinią. Następnie dodać olej, jajka oraz kasze mannę. Doprawiamy papryką oraz curry. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, posypujemy posiekanym koperkiem i całość mieszamy. Przekładamy do keksówki (25x12) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. W formy wyciągamy po całkowitym wystudzeniu i dopiero kroimy.