Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z żółtej cukinii
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1136
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1136
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Składniki
Cukinię zetrzeć do miski na tarce jarzynowej, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wycisnąć porządnie z nadmiaru wody. Zetrzeć marchewkę i dodać do cukinii. Na patelni podsmażyć pokrojony drobno czosnek i cebulę do miękkości. Dodać do miski z cukinią. Następnie dodać olej, jajka oraz kasze mannę. Doprawiamy papryką oraz curry. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, posypujemy posiekanym koperkiem i całość mieszamy. Przekładamy do keksówki (25x12) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. W formy wyciągamy po całkowitym wystudzeniu i dopiero kroimy.