Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń drobiowo – wieprzowa to świetny dodatek do pieczywa. Kilka prostych składników i mamy gotową domową wędlinę. Gwarantuję, że jest o niebo lepsza niż jakakolwiek kupiona w sklepie.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 139
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 170
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 139
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 170
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 117
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w średnią kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy piersi z kurczaka, jajka, bułkę tartą lub panier z ciecierzycy ( ja dodaję panier ze względu na brak glutenu) i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do formy u mnie 24×12 cm. Pieczemy w 180 stopniach góra dół 1,5 godziny. Pieczeń pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia.