Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń drwala to doskonały dodatek do pieczywa. Zdecydowanie smaczniejsza od sklepowych odpowiedników. Po upieczeniu można ją przechowywać w lodówce nawet do dwóch tygodni. Gwarantujemy jednak, że nigdy nie zostaje na tak długo. Jest tak dobra, że znika w przeciągu kilku pierwszych dni od upieczenia. Pieczeń drwala sprawdzi się również jako danie obiadowe. Wystarczy przygotować sos, ugotować ziemniaki i danie gotowe.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Składniki
Łopatkę i boczek pokrój w większą kostkę. Mięso zasyp solą do peklowania. Składniki wymieszaj, przełóż do szczelnego pojemnika i wstaw na 24 godziny do lodówki.
Na drugi dzień przepuść mięso przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką paprykę, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Składniki na pieczeń wyrabiaj ręką.
Wyrobioną masę na pieczeń przełóż do foremek. Od góry mięso posmaruj oliwą z oliwek.
Pieczeń drwala piecz w temperaturze 120 stopni przez około 2 godziny.