Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń drwala to doskonały dodatek do pieczywa. Zdecydowanie smaczniejsza od sklepowych odpowiedników. Po upieczeniu można ją przechowywać w lodówce nawet do dwóch tygodni. Gwarantujemy jednak, że nigdy nie zostaje na tak długo. Jest tak dobra, że znika w przeciągu kilku pierwszych dni od upieczenia. Pieczeń drwala sprawdzi się również jako danie obiadowe. Wystarczy przygotować sos, ugotować ziemniaki i danie gotowe.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Łopatkę i boczek pokrój w większą kostkę. Mięso zasyp solą do peklowania. Składniki wymieszaj, przełóż do szczelnego pojemnika i wstaw na 24 godziny do lodówki.
Na drugi dzień przepuść mięso przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką paprykę, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Składniki na pieczeń wyrabiaj ręką.
Wyrobioną masę na pieczeń przełóż do foremek. Od góry mięso posmaruj oliwą z oliwek.
Pieczeń drwala piecz w temperaturze 120 stopni przez około 2 godziny.