Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsa pieczone przygotowane samodzielnie, na pewno każdemu smakują. Wiemy, co jemy. U mnie dzisiaj na blogu schab pieczony przyrządzony nieco inaczej niż zawsze prezentowałam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4607
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8882
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3067
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 678
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4607
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8882
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3067
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 678
Składniki
Schab najpierw obgotowujemy w wodzie z dwoma łyżeczkami soli, liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wrzucamy, kiedy woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczysta Schab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i okładamy pokrojoną w piórka cebulką. Owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 1 godziny. Podajemy na gorąco lub na zimno (jeśli zostanie).