Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą soczystego i rozpływającego się w ustach schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia.
Do garnka dałam musztardę, olej, przyprawy i całość wymieszałam.
W schabie zrobiłam dziurę i marynatę wetknęłam palcem. Mięso wysmarowałam po wierzchu i zostawiłam przykryty na noc w lodówce.
Do naczynia żaroodpornego dałam rękaw piekarniczy. Na dnie ułożyłam plastry cebuli- przy długim pieczeniu dają gwarancję, że nic się nie przypali. Na wierzchu także ułożyłam plastry cebuli- dodadzą aromatu i smaku.
Tajemnicą soczystego i rozpływającego się schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia.
Piekłam pół godziny w 180 stopniach , 1 h zmniejszyłam do 160, a potem rozcięłam rękaw i rumieniłam pół godziny w 180 stopniach. W sumie 2h.
Oczywiście trzeba pilnować stopień zrumienienia- ale pamiętajmy, że musztarda trzyma wilgoć w mięsie.
Mięso jest różowe, wilgotne i delikatne.
Smacznego :)
Kruchy i aromatyczny schab, doskonały na rodzinny obiad.
Odsłon: 765
Dzisiaj zapraszam na kruchy, pachnący czosnkiem i kminkiem schab. Mięso przyr...
Odsłon: 4651
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 20
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 31
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 129
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 482
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 434
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 20
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 31
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 129
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 482
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 434
Składniki
Do garnka dałam musztardę, olej, przyprawy i całość wymieszałam.
W schabie zrobiłam dziurę i marynatę wetknęłam palcem. Mięso wysmarowałam po wierzchu i zostawiłam przykryty na noc w lodówce.
Do naczynia żaroodpornego dałam rękaw piekarniczy. Na dnie ułożyłam plastry cebuli- przy długim pieczeniu dają gwarancję, że nic się nie przypali. Na wierzchu także ułożyłam plastry cebuli- dodadzą aromatu i smaku.
Tajemnicą soczystego i rozpływającego się schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia. Piekłam pół godziny w 180 stopniach , 1 h zmniejszyłam do 160, a potem rozcięłam rękaw i rumieniłam pół godziny w 180 stopniach. W sumie 2h. Oczywiście trzeba pilnować stopień zrumienienia- ale pamiętajmy, że musztarda trzyma wilgoć w mięsie.
Mięso jest różowe, wilgotne i delikatne.
Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2461
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2402