Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą soczystego i rozpływającego się w ustach schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17200
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 402
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 63
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17200
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 402
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 63
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Do garnka dałam musztardę, olej, przyprawy i całość wymieszałam.
W schabie zrobiłam dziurę i marynatę wetknęłam palcem. Mięso wysmarowałam po wierzchu i zostawiłam przykryty na noc w lodówce.
Do naczynia żaroodpornego dałam rękaw piekarniczy. Na dnie ułożyłam plastry cebuli- przy długim pieczeniu dają gwarancję, że nic się nie przypali. Na wierzchu także ułożyłam plastry cebuli- dodadzą aromatu i smaku.
Tajemnicą soczystego i rozpływającego się schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia. Piekłam pół godziny w 180 stopniach , 1 h zmniejszyłam do 160, a potem rozcięłam rękaw i rumieniłam pół godziny w 180 stopniach. W sumie 2h. Oczywiście trzeba pilnować stopień zrumienienia- ale pamiętajmy, że musztarda trzyma wilgoć w mięsie.
Mięso jest różowe, wilgotne i delikatne.
Smacznego :)