Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięso jest soczyste, kruche i aromatyczne. Można podać je na zimno, z pieczywem, lub przygotować ulubiony sos i podać na ciepło, jako drugie danie.
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2121
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 939
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 28
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2121
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 939
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 28
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Składniki
Pierś z indyka umyć.
Do zimnej wody włożyć wszystkie składniki, wymieszać, dołożyć mięso (woda powinna przykrywać mięso). Zagotować.
Od momentu zawrzenia gotować 5 minut na średnim lub małym ogniu.
Po 5 minutach wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i zostawić tak do następnego dnia. Zimny garnek włożyłam do lodówki.
Następnego dnia znów całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym i w tym momencie pierś jest gotowa do spożycia.