Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięso jest soczyste, kruche i aromatyczne. Można podać je na zimno, z pieczywem, lub przygotować ulubiony sos i podać na ciepło, jako drugie danie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Pierś z indyka umyć.
Do zimnej wody włożyć wszystkie składniki, wymieszać, dołożyć mięso (woda powinna przykrywać mięso). Zagotować.
Od momentu zawrzenia gotować 5 minut na średnim lub małym ogniu.
Po 5 minutach wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i zostawić tak do następnego dnia. Zimny garnek włożyłam do lodówki.
Następnego dnia znów całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym i w tym momencie pierś jest gotowa do spożycia.