Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-01-2021
Delikatna, pikantna i smaczna rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47650
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165343
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 344
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47650
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165343
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 344
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy, pieprzymy i chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia.
Schab oczyszczamy i przecinamy na pół tak żeby go nie przekroić. Każdą połówkę nacinamy również na pół. Jak naciąć prawidłowo schab znajdziesz w filmie na dole. Nacięty przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem.
Rozbitą część mięsa posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy farsz z pieczarek i zwijamy w roladę.
Roladę przekładamy do naczynia do zapiekania. Smarujemy z wierzchu musztardą i posypujemy ziarenkami pieprzu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperatura 180 °C funkcja góra/dół i pieczemy przez 1h i 10 minut.
Rolada jest już gotowa, idealna na ciepło lub na zimno. Wywar który nam został w naczyniu możemy wykorzystać jako sos. Smacznego…!!!