Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-01-2021
Delikatna, pikantna i smaczna rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy, pieprzymy i chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia.
Schab oczyszczamy i przecinamy na pół tak żeby go nie przekroić. Każdą połówkę nacinamy również na pół. Jak naciąć prawidłowo schab znajdziesz w filmie na dole. Nacięty przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem.
Rozbitą część mięsa posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy farsz z pieczarek i zwijamy w roladę.
Roladę przekładamy do naczynia do zapiekania. Smarujemy z wierzchu musztardą i posypujemy ziarenkami pieprzu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperatura 180 °C funkcja góra/dół i pieczemy przez 1h i 10 minut.
Rolada jest już gotowa, idealna na ciepło lub na zimno. Wywar który nam został w naczyniu możemy wykorzystać jako sos. Smacznego…!!!