Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone kawałki schabu podane z ziemniakami polanymi sosem, oraz z surówką z kiszonej kapusty.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Z kawałka schabu bez kości wycinamy 8 plastrów, każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy każdy solą i pieprzem ziołowym, smażymy z każdej strony na złoty kolor. W garnczku zagotowujemy litr osolonej wody z domową kostką rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i rozdrobnioną włoszczyzną. Do gotującej się wody z przyprawami dodajemy usmażone plastry schabu i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
W między czasie smażymy pokrojone w piórka cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Podsmażoną cebulę i czosnek przekładamy łyżką cedzakową do garnka z duszącymi się plastrami schabu. Gdy mięso jest miękkie, zagęszczamy sos mąką rozmieszaną z wodą, próbujemy smak, doprowadzamy do zagotowania i kończymy gotowanie sosu. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Kawałki schabu podajemy z ziemniakami polanymi sosem i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!