Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na ok 40 min. Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab. Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko. Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjąć schab i ładnie wytrzeć. Kroić, zajadać. Ciepłe mięso można podać do obiadu. Pokroić i ułożyć na półmisku. Z pozostałego w garnku sosu usunąć ziele, listek i przetrzeć przez sito. Zagęścić mąką rozprowadzoną w nie całej szklance wody. Zagotować. Dodać sól do smaku. Smacznego.