Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2262
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11094
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2184
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2262
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11094
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2184
Składniki
Śliwki namoczyć na pół godziny
Schab umyć i osuszyć. Ostrym, cienkim nożem zrobić przez środek schabu nacięcie. Wierzch mięsa natrzeć porządnie solą.
Ziele angielskie, pieprz i majeranek /ilość wg uznania/utłuc w moździerzu lub zmielić w młynku.
Osączyć śliwki /nie wylewać wody / i nadziewać nimi schab. Następnie wysypać na tacę utłuczone przyprawy i oblepić nimi całe mięso . Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień włożyć do rękawa do pieczenia, wlać wodę ze śliwek i wstawić do nagrzanego piekarnika /termoobieg/ do 190 st.C i piec ok.1,5 godziny. Na krótko przed wyjęciem rozciąć folię, aby schab ładnie się przyrumienił. Można podać go na dorąco jako danie obiadowe lub na zimno do chleba. Jest bardzo smaczny i gorąco polecam. SMACZNEGO!