Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 244
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 223
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 244
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 223
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Składniki
Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.
Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.