Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 66
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 228
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 1698
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 66
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 228
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 1698
Składniki
Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.
Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.