Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69934
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 499
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69934
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 499
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Składniki
Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.
Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.