Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo miękki i smaczny.Polecam na obiad jak i na przekąske.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Schab natrzeć przyprawami ,zawinąć w folię aluminiową i upiec. Pod koniec pieczenia odkryć i lekko zapiec wierzch.Piec około 1,5 godz.góra-dół w 180st. Mięso wyjąć na talerz i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień pokroić w plastry jakie nam pasują i dać do naczynia żaroodpornego. Cebule pokroić w piórka,zeszklić na maśle,dodać grubo pokrojone pieczarki i na dużym ogniu odparowywać. Skropić sokiem z cytryny,by pieczarki nie ściemniały. Wlać śmietankę i śmietanę,wymieszać i zagęszczać przez 10min. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotowe pieczarki wylać na mięso,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec przez 30 min.
Smacznego życzę!