Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryna nadaje lekkości i smaku tej niby standardowej potrawie. Warto spróbować.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414515
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2325
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414515
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2325
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Mięso oprósz solą i pieprzem. Zioła (oprócz szałwii) i czosnek posiekaj, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek i posmaruj nimi wierzchnią stronę mięsa. Połóż na wierzch boczek pokrojony w cienkie plastry.
Cytrynę pokrój w plasterki i umieść w nacięciach pieczeni. Blachę do pieczenia natłuść łyżką oleju. Połóż na jej środku pieczeń i wstaw do piekarnika na środkowy poziom. Piecz 30 minut. Pokrój ziemniaki w ćwiartki i przełóż do miseczki.
poziom. Piecz 30 minut. Pokrój ziemniaki w ćwiartki i przełóż do miseczki. Szałwię poszatkuj; dodaj resztę oliwy z oliwek (2 łyżki), sól i wymieszaj z ziemniakami. Po 30 min pieczenia obłóż nimi pieczeń i piecz dalej około 50 min. Pomidorki umyj, osącz. Pieczarki obierz, pokrój i dodaj do pieczeni. Piecz kolejne 20 min. Podziel pieczeń na porcje i udekoruj pomidorkami i ziemniakami.