Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w plastrach marynowany a następnie duszony z cebulą i ketchupem.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2485
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5712
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2485
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5712
Składniki
Plastry schabu umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i lekko rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Rozbite kotlety przyprawiłam do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Przełożyłam ją do miski i wymieszałam z ketchupem łagodnym i pikantnym. Do takiej marynaty włożyłam przygotowane mięso i dokładnie je w niej obtoczyłam. Miskę przykryłam i odstawiłam na kilka godzin do lodówki. Następnie mięso razem z marynatą wyłożyłam na patelnię z rozgrzaną niewielką ilością oleju. Smażyłam je ok. 20 minut, przewracając co jakiś czas, a następnie przykryłam i dusiłam jeszcze jakieś 30 minut, również mieszając i obracając mięso. W tym czasie ketchup powinien się wysmażyć, a mięso przyrumienić i zrobić się miękkie i kruche. Schab można podać z pieczywem lub np. frytkami.