Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w plastrach marynowany a następnie duszony z cebulą i ketchupem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Plastry schabu umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i lekko rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Rozbite kotlety przyprawiłam do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Przełożyłam ją do miski i wymieszałam z ketchupem łagodnym i pikantnym. Do takiej marynaty włożyłam przygotowane mięso i dokładnie je w niej obtoczyłam. Miskę przykryłam i odstawiłam na kilka godzin do lodówki. Następnie mięso razem z marynatą wyłożyłam na patelnię z rozgrzaną niewielką ilością oleju. Smażyłam je ok. 20 minut, przewracając co jakiś czas, a następnie przykryłam i dusiłam jeszcze jakieś 30 minut, również mieszając i obracając mięso. W tym czasie ketchup powinien się wysmażyć, a mięso przyrumienić i zrobić się miękkie i kruche. Schab można podać z pieczywem lub np. frytkami.