Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto danie godne nawet koronowanych głów. Kremowy sos z grzybami idealnie komponuje się ze smakiem mięsa. Na pewno nie raz będziesz wracać do tego przepisu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Przygotowania potrawy zacznij dzień wcześniej. Schab pokrój na plastry. Każdy z nich dokładnie natrzyj solą i pieprzem oraz zalej sosem sojowym. Odłóż do szklanego, przykrywanego naczynia do lodówki na całą noc. Grzyby zalej wodą i również odstaw (tym razem nie do lodówki) na całą noc.
Usmaż mięso. Wlej olej na patelnię, lekko podgrzej i połóż mięso. Smaż do zarumienienia. Dodaj obraną i pokrojoną drobno cebulę, grzyby z wodą, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Odlej trochę wody z patelni do kubeczka i wymieszaj go z mąką. Następnie wlej na patelnię i wszystko wymieszaj. Właśnie zagęściłeś sos.
Schab podawaj z ziemniakami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty lub ogórkami kiszonymi. Będzie pysznie!