Schab w borówkach
Składniki
- 4 plastry schabu bez kości (ok 1 cm grubości)
- sól, pieprz - do smaku
- 3 łyżki suszonych borówek
- 300 ml śmietany kwaśnej
- olej do smazenia
Składniki
- 4 plastry schabu bez kości (ok 1 cm grubości)
- sól, pieprz - do smaku
- 3 łyżki suszonych borówek
- 300 ml śmietany kwaśnej
- olej do smazenia
REKLAMA

Etapy przygotowania
1
Schab doprawić i obsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Dodać borówki (pozostawić trochę do dekoracji dania) i śmietanę - dusić jeszcze ok.10 min co jakiś czas mieszając i obracając mięso.
2
Gotowe danie posypać jeszcze suszonymi borówkami dla urody dania i własnej :) SMACZNEGO
Przepis w Waszym wykonaniu (6)
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA

REKLAMA

Komentarze do przepisu (1)

REKLAMA

Wędliny

Schab w borówkach
annawk
do 30 min
3-4 osoby
Składniki
- 4 plastry schabu bez kości (ok 1 cm grubości)
- sól, pieprz - do smaku
- 3 łyżki suszonych borówek
- 300 ml śmietany kwaśnej
- olej do smazenia
Sposób przygotowania:
1
Schab doprawić i obsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Dodać borówki (pozostawić trochę do dekoracji dania) i śmietanę - dusić jeszcze ok.10 min co jakiś czas mieszając i obracając mięso.
2
Gotowe danie posypać jeszcze suszonymi borówkami dla urody dania i własnej :) SMACZNEGO
To prawda ciasto proste ale jakie pyszne i jak pięknie wygląda.;)