Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, kruchy schab duszony z warzywami w sosie pomidorowym. Danie szybkie i proste, miła odmiana o tradycyjnych smażonych schabowych. Polecam!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Składniki
Plastry mięsa osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki, a następnie obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do rondelka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę podzieloną w piórka, lekko solimy i układamy na mięsie. Następnie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na cebulę. Sos: bulion mieszamy z przecierem, sokiem cytrynowym, miodem i bazylią i zalewamy wszystkie składniki. Dusimy około 30 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie) pod przykryciem na wolnym ogniu, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze około 10 minut, by sos odparował i lekko zgęstniał.