Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, kruchy schab duszony z warzywami w sosie pomidorowym. Danie szybkie i proste, miła odmiana o tradycyjnych smażonych schabowych. Polecam!
Plastry schabu smażone z cebulą i małymi, całymi pieczarkami. Danie podane je...
Odsłon: 1410
Schab wieprzowy bez kości z szynkowaru, peklowany na mokro 4 dni, według tabe...
Odsłon: 3985
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 336
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3090
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 336
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3090
Składniki
Plastry mięsa osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki, a następnie obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do rondelka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę podzieloną w piórka, lekko solimy i układamy na mięsie. Następnie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na cebulę. Sos: bulion mieszamy z przecierem, sokiem cytrynowym, miodem i bazylią i zalewamy wszystkie składniki. Dusimy około 30 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie) pod przykryciem na wolnym ogniu, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze około 10 minut, by sos odparował i lekko zgęstniał.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pasztet świąteczny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Wędliny
Schab pieczony w przyprawach
Pasztet świąteczny
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 7169
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Bardzo smaczna biała kaszanka, idealna na wiosennego grilla, zrobiona z kaszy...
Odsłon: 1753