Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i syta potrawa na obiad.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2869
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2869
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć mąką i obsmażyć na gorącym tłuszczu (masło z oliwą) w rondelku. Następnie przyprawić do smaku, dodać posiekaną cebulę, wlać ½ szklanki wody i dusić na wolnym ogniu przez pół godziny. Po czym wlać piwo wymieszane z koncentratem pomidorowym i dusić przez następne pół godziny pod przykryciem. Na koniec wsypać zielony groszek, podgotować, podprawić śmietaną i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką.