Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab w mocno wyrazistym sosie z dodatkiem młodej marchewki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
W rondelku podsmażamy na maśle obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy wodą (600 ml), dodajemy chrzan i zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką, rozrabiamy z zalewą chrzanową, dodajemy do całości i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy posiekany szczypiorek. Schab kroimy na kotlety 2 cm, oprószamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z obu stron po 1 min. Przekładamy do rondelka i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.