Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab w mocno wyrazistym sosie z dodatkiem młodej marchewki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5387
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 908
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5086
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5387
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 908
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5086
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
W rondelku podsmażamy na maśle obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy wodą (600 ml), dodajemy chrzan i zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką, rozrabiamy z zalewą chrzanową, dodajemy do całości i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy posiekany szczypiorek. Schab kroimy na kotlety 2 cm, oprószamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z obu stron po 1 min. Przekładamy do rondelka i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.