Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso,w pysznych warzywach i aromatycznym winnym sosie.Serdecznie polecam:)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Składniki
Pokrojone mięso w pół cm.plastry obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron. Mięso przełożyć do rondla,podlać wodą tak by przykryła mięso.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i gotować na wolnym ogniu około 1/2 godz.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklić cebule i czosnek pokrojone w piórka. Dodać papryki,fenkuł, chili,pokrojone w paski. Podlać winem i dusić do miękkości warzyw.Pod koniec dodać szparagi pokrojone w słupki. Warzywa dodać do mięsa i dusić przez 15min.( do miękkości) Łyżkę mąki roztrzepać w odrobinie zimnej wody,wlać by zagęścić sos. Śmietanę zahartować gorącym sosem wlać do mięsa. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Smacznego życzę!