Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso,w pysznych warzywach i aromatycznym winnym sosie.Serdecznie polecam:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Pokrojone mięso w pół cm.plastry obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron. Mięso przełożyć do rondla,podlać wodą tak by przykryła mięso.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i gotować na wolnym ogniu około 1/2 godz.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklić cebule i czosnek pokrojone w piórka. Dodać papryki,fenkuł, chili,pokrojone w paski. Podlać winem i dusić do miękkości warzyw.Pod koniec dodać szparagi pokrojone w słupki. Warzywa dodać do mięsa i dusić przez 15min.( do miękkości) Łyżkę mąki roztrzepać w odrobinie zimnej wody,wlać by zagęścić sos. Śmietanę zahartować gorącym sosem wlać do mięsa. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Smacznego życzę!