Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny, palce lizać.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10491
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3128
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2229
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10491
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3128
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2229
Składniki
Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.
Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.
Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.
SMACZNEGO!!!