Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny schab na święta.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2932
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 775
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2932
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 775
Składniki
Wykonanie: Z soku pomarańczowego listka laurowego, rozmarynu i posiekanego czosnku przygotować marynatę, następnie zalać mięso i pozostawić w chłodnym miejscu przez noc. Chleb pokruszyć, wymieszać z bulionem, ziołami, serem, solą i pieprzem do smaku i pianą z białek. Schab wyjąć z marynaty, ponacinać, oprószyć solą i pieprzem i podrumienić z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Oprószyć mąką, nałożyć warstwę przygotowanej pasty ziołowej, obłożyć masłem, zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Mięso wyjąć z foli, pokroić, ułożyć na półmisku, ozdobić i podawać.