Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona w sosie własnym w rękawie wędliniarskim.
sznurek, rękaw wędliniarski
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 87
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 87
Składniki
Pierś trzeba obficie posypać przyprawami. Użyłam gotowej mieszanki przypraw ale z łatwością można samemu skomponować na 1 kg piersi to będzie 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu, czosnek suszony 1 łycha, kurkuma 1 łyżeczka
Pierś obwiązałam sznurkiem aby ją uformować i wsunęłam do otoczki plastikowej wędliniarskiej- taki rękaw o szerokości jak do szerszej krakowskiej. Końce się zawiązuje i zostawia dłuższe, aby wystawały ponad wodę. Pierś parzyłam przez 1 h w 90 stopniach. Mięso jest wyjątkowo soczyste i idealne do kanapek i sałatek.
Smacznego :)