Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona w sosie własnym w rękawie wędliniarskim.
sznurek, rękaw wędliniarski
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Składniki
Pierś trzeba obficie posypać przyprawami. Użyłam gotowej mieszanki przypraw ale z łatwością można samemu skomponować na 1 kg piersi to będzie 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu, czosnek suszony 1 łycha, kurkuma 1 łyżeczka
Pierś obwiązałam sznurkiem aby ją uformować i wsunęłam do otoczki plastikowej wędliniarskiej- taki rękaw o szerokości jak do szerszej krakowskiej. Końce się zawiązuje i zostawia dłuższe, aby wystawały ponad wodę. Pierś parzyłam przez 1 h w 90 stopniach. Mięso jest wyjątkowo soczyste i idealne do kanapek i sałatek.
Smacznego :)