Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona w sosie własnym w rękawie wędliniarskim.
sznurek, rękaw wędliniarski
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1035
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1035
Składniki
Pierś trzeba obficie posypać przyprawami. Użyłam gotowej mieszanki przypraw ale z łatwością można samemu skomponować na 1 kg piersi to będzie 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu, czosnek suszony 1 łycha, kurkuma 1 łyżeczka
Pierś obwiązałam sznurkiem aby ją uformować i wsunęłam do otoczki plastikowej wędliniarskiej- taki rękaw o szerokości jak do szerszej krakowskiej. Końce się zawiązuje i zostawia dłuższe, aby wystawały ponad wodę. Pierś parzyłam przez 1 h w 90 stopniach. Mięso jest wyjątkowo soczyste i idealne do kanapek i sałatek.
Smacznego :)