Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyprawia o uśmiech biesiadników.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
Szynkę umyć i osuszyć. Umyte i osuszone gałązki selera naciowego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z marynatą, startym selerem i solą. Szynkę włożyć do woreczka pieczeniowego i zalać marynatą. Dobrze wmasować marynatę. szczelnie zamknąć woreczek. Zostawić w lodówce do następnego dnia. Woreczek z szynką umieścić w garnku i zalać wodą. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godz. Wyjąć szynkę i wystudzić. Na szynkę nałożyć ciasto i końce zawinąć do spodu. Zapiec ok 30 min - 180 stopni. Można udekorować. Zrobić świnkę. Z plasterków szynki zrobić ryjek, uszy i ogonek. Oczy z żurawiny. Smacznego.