Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyprawia o uśmiech biesiadników.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Składniki
Szynkę umyć i osuszyć. Umyte i osuszone gałązki selera naciowego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z marynatą, startym selerem i solą. Szynkę włożyć do woreczka pieczeniowego i zalać marynatą. Dobrze wmasować marynatę. szczelnie zamknąć woreczek. Zostawić w lodówce do następnego dnia. Woreczek z szynką umieścić w garnku i zalać wodą. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godz. Wyjąć szynkę i wystudzić. Na szynkę nałożyć ciasto i końce zawinąć do spodu. Zapiec ok 30 min - 180 stopni. Można udekorować. Zrobić świnkę. Z plasterków szynki zrobić ryjek, uszy i ogonek. Oczy z żurawiny. Smacznego.