Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyprawia o uśmiech biesiadników.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24484
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 430
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24484
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 430
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Składniki
Szynkę umyć i osuszyć. Umyte i osuszone gałązki selera naciowego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z marynatą, startym selerem i solą. Szynkę włożyć do woreczka pieczeniowego i zalać marynatą. Dobrze wmasować marynatę. szczelnie zamknąć woreczek. Zostawić w lodówce do następnego dnia. Woreczek z szynką umieścić w garnku i zalać wodą. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godz. Wyjąć szynkę i wystudzić. Na szynkę nałożyć ciasto i końce zawinąć do spodu. Zapiec ok 30 min - 180 stopni. Można udekorować. Zrobić świnkę. Z plasterków szynki zrobić ryjek, uszy i ogonek. Oczy z żurawiny. Smacznego.