Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyprawia o uśmiech biesiadników.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Szynkę umyć i osuszyć. Umyte i osuszone gałązki selera naciowego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z marynatą, startym selerem i solą. Szynkę włożyć do woreczka pieczeniowego i zalać marynatą. Dobrze wmasować marynatę. szczelnie zamknąć woreczek. Zostawić w lodówce do następnego dnia. Woreczek z szynką umieścić w garnku i zalać wodą. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godz. Wyjąć szynkę i wystudzić. Na szynkę nałożyć ciasto i końce zawinąć do spodu. Zapiec ok 30 min - 180 stopni. Można udekorować. Zrobić świnkę. Z plasterków szynki zrobić ryjek, uszy i ogonek. Oczy z żurawiny. Smacznego.