Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed świętami warto wypróbować przepis na domową wędlinę. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a smak nieporównywalnie lepszy od tych, które można dostać w sklepie. Jednak, aby domowa szynka wyszła naprawdę pyszna, wybierz mięso dobrej jakości. Zwróć uwagę na jego kolor, powinno być lekko różowe, ponadto sprężyste i wilgotne. Przygotowując szynkę, za każdym razem doprowadź marynatę do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Po czym pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzaj trzykrotnie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
W małej misce wymieszaj ze sobą sól, pieprz, majeranek, czosnek, paprykę i 2 łyżki oleju.
Tak przygotowaną pastą natrzyj mięso. Następnie przełóż do pojemnika z pokrywką i włóż do lodówki na 24 godziny.
Do większego garnka wlej 2 litry wody. Dodaj majonez, musztardę i resztę składników na marynatę.
Wyciągnij mięso z lodówki i przełóż do marynaty. Całość podgrzewaj do momentu zagotowania się wody, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut. Następnie odstaw do całkowitego wystygnięcia. Czynność tę powtórz jeszcze dwukrotnie: doprowadź marynatę z szynką do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
Gotową szynkę osusz za pomocą ręcznika papierowego. Podawaj pokrojoną w plastry.