Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed świętami warto wypróbować przepis na domową wędlinę. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a smak nieporównywalnie lepszy od tych, które można dostać w sklepie. Jednak, aby domowa szynka wyszła naprawdę pyszna, wybierz mięso dobrej jakości. Zwróć uwagę na jego kolor, powinno być lekko różowe, ponadto sprężyste i wilgotne. Przygotowując szynkę, za każdym razem doprowadź marynatę do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Po czym pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzaj trzykrotnie.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 143
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 187
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 946
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3055
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 143
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 187
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 946
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3055
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
W małej misce wymieszaj ze sobą sól, pieprz, majeranek, czosnek, paprykę i 2 łyżki oleju.
Tak przygotowaną pastą natrzyj mięso. Następnie przełóż do pojemnika z pokrywką i włóż do lodówki na 24 godziny.
Do większego garnka wlej 2 litry wody. Dodaj majonez, musztardę i resztę składników na marynatę.
Wyciągnij mięso z lodówki i przełóż do marynaty. Całość podgrzewaj do momentu zagotowania się wody, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut. Następnie odstaw do całkowitego wystygnięcia. Czynność tę powtórz jeszcze dwukrotnie: doprowadź marynatę z szynką do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
Gotową szynkę osusz za pomocą ręcznika papierowego. Podawaj pokrojoną w plastry.