Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szynka "leżakująca" dwie doby w solance a następnie pieczona w rękawie w piekarniku. Kanapki z taką szynką smakują naprawdę wybornie:)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 444
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 39
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 69
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 444
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 39
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 69
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i pokrojonym w plastry czosnkiem. Studzimy. Do wystudzonej solanki wkładamy szynkę /szynka powinna być całkowicie zalana solanką/ i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie doby. Następnie szynkę wyjmujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z przyprawami i powstałą marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Szynkę przekładamy do rękawa foliowego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. Pieczemy ok. 20 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze ok. 80 min.