Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w urozmaicony sposób stanowi ciekawe danie obiadowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4805
Składniki
Plastry schabu umyć, lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć przygotowane plastry schabu, marynować 3- 4 godziny a najlepiej na noc. Cukinię pokroić w słupki. Zamarynowany plaster schabu rozciąć na 3 części . Na środkową ułożyć cukinię, na boczne papryki. Pieczarki obrać , pokroić.
Zapleść warkocz. Z jednej strony wsunąć suszony pomidor, kilka pieczarek oraz żurawinę.
W ten sam sposób przygotować pozostałe warkoczyki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić przygotowane warkoczyki, piec 35 minut, wyjąć na każdym ułożyć plasterek masła i posypać utartym żółtym serem.. Wstawić i piec do zrumienienia sera około 10 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.