Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w urozmaicony sposób stanowi ciekawe danie obiadowe.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14441
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14441
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Składniki
Plastry schabu umyć, lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć przygotowane plastry schabu, marynować 3- 4 godziny a najlepiej na noc. Cukinię pokroić w słupki. Zamarynowany plaster schabu rozciąć na 3 części . Na środkową ułożyć cukinię, na boczne papryki. Pieczarki obrać , pokroić.
Zapleść warkocz. Z jednej strony wsunąć suszony pomidor, kilka pieczarek oraz żurawinę.
W ten sam sposób przygotować pozostałe warkoczyki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić przygotowane warkoczyki, piec 35 minut, wyjąć na każdym ułożyć plasterek masła i posypać utartym żółtym serem.. Wstawić i piec do zrumienienia sera około 10 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.