Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam tylko flaczki ponieważ siadł mi kręgosłup i chodzę o kulach. Ale to nie będą moje ostatnie flaczki z żołądków wyszły bardzo smaczne, przyznam się że w takiej wersji to moje pierwsze flaczki w życiu. Czasami lubię nowe smaki ale nie owoce morza to nie moja bajka.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3253
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3253
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Składniki
Przygotować żołądki umyć je i osuszyć na durszlaku. Następnie żołądki pokroić w paski kto jakie chce.
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać pokrojone w paski żołądki, liście laurowe, ziela angielskie oraz marchew pokrojoną dowolnie. Od czasu zagotowania się całości zebrać szumowiny i gotować na wolnym ogniu, w połowie gotowania wkroić natkę pietruszki.
Jak już flaki żołądkowe są miękkie wkroić liść lubczyk - magii i jeszcze chwilę pogotować. Przygotować przyprawę i wsypać ją do wywaru doprawić do smaku przyprawą z solą lub samą solą. Dodać majeranek.
W czasie gdy flaki się gotują przygotować zasmażkę, na patelnię dodać olej rozgrzać go następnie wsypać mąkę i razem podsmażyć. Do usmażonej zasmażki wlać 4 chochle wywaru od flaków i wymieszać tak aby nie było grudek. Zalać flaki zasmażką i nadal gotować.
Gdy już flaki z zasmażką się zagotowały dodać paprykę czerwoną w proszku oraz czosnek granulowany i pogotować jeszcze chwilkę do czasu ukazania się takiego jakby kożuszka wtedy flaki są już gotowe.
Flaki podałam z bułką bo taki u nas zwyczaj ale można również zajadać z chlebem lub kto z czym ma ochotę.