Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna zupa, lekko słodka dzięki dodatkowi mleka kokosowego i pasty Laksa. Bulion na kaczych udkach nadaje bogatego, głębokiego smaku.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Bulion. Do garnka wkładamy udka kaczki, włoszczyznę, grzyby, suszoną cebulę, liście, kulki i sos sojowy. Zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. Ja skróciłam czas gotowania przez użycie szybkowaru - gotowałam 40 minut od złapania ciśnienia. Bulion odcedzamy. Po lekkim przestygnięciu obieramy udka od kości, pozbywamy się skóry. Mięso rwiemy. Wybieramy także ugotowane grzyby - dobrze pasują do zupy.
Zupa właściwa. Paprykę kroimy w paski (można wcześniej obrać ze skórki), marchew kroimy w słupki, kukurydzę odcedzamy. Do odcedzonego bulionu dodajemy mleko kokosowe, passatę i pastę laksa. Podgrzewamy, a kiedy zacznie się gotować dodajemy marchew, paprykę, kukurydzę, grzyby i obrane mięso z udek. Gotujemy całość około 5-10 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany pęczek szczypiorku. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W miseczkach układamy makaron, zalewamy gorącą zupą. Całość można jeszcze posypać sezamem.