Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2992
Dodano: 18.01.2017
Odsłon: 3215
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać bulion.
Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Cebulę dodajemy w całości.
Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy szumowiny powstałe z ziemniaków i dodajemy marchewki wcześniej starte na grubej tarce.
Dodajemy przyprawy i lubczyk.
Gotujemy ok 60 min na małym ogniu.
Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy sól ( uważamy bo sok może być dość słony ).
Mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy łyżką gorącego wywaru, wlewamy do zupy i zagotowujemy.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo lub białą kiełbasą.
Można wybrać obie opcje na raz.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kulinarnagosia 19 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Na kwasie z kapusty jeszcze barszczu nie gotowałam, dla mnie to inaczej kwasik :) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 19 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszności ;-) mniammmm.... Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 18 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
O bosze! <3 Kocham <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 18 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
syty i treściwy żurek..pycha....:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz