Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na brata żuru. Oczywiście odpowiednio kwaśny a do tego jajo bądź kiełbasa biała. I do pełni szczęścia świeżo pieczony chleb.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Do garnka wlać bulion. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę dodajemy w całości. Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy szumowiny powstałe z ziemniaków i dodajemy marchewki wcześniej starte na grubej tarce. Dodajemy przyprawy i lubczyk. Gotujemy ok 60 min na małym ogniu. Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy sól ( uważamy bo sok może być dość słony ). Mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy łyżką gorącego wywaru, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo lub białą kiełbasą. Można wybrać obie opcje na raz. Smacznego!!!