Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na brata żuru. Oczywiście odpowiednio kwaśny a do tego jajo bądź kiełbasa biała. I do pełni szczęścia świeżo pieczony chleb.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Składniki
Do garnka wlać bulion. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę dodajemy w całości. Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy szumowiny powstałe z ziemniaków i dodajemy marchewki wcześniej starte na grubej tarce. Dodajemy przyprawy i lubczyk. Gotujemy ok 60 min na małym ogniu. Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy sól ( uważamy bo sok może być dość słony ). Mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy łyżką gorącego wywaru, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo lub białą kiełbasą. Można wybrać obie opcje na raz. Smacznego!!!