Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na brata żuru. Oczywiście odpowiednio kwaśny a do tego jajo bądź kiełbasa biała. I do pełni szczęścia świeżo pieczony chleb.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1591
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 577
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3733
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1591
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 577
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3733
Składniki
Do garnka wlać bulion. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę dodajemy w całości. Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy szumowiny powstałe z ziemniaków i dodajemy marchewki wcześniej starte na grubej tarce. Dodajemy przyprawy i lubczyk. Gotujemy ok 60 min na małym ogniu. Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy sól ( uważamy bo sok może być dość słony ). Mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy łyżką gorącego wywaru, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo lub białą kiełbasą. Można wybrać obie opcje na raz. Smacznego!!!