Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na brata żuru. Oczywiście odpowiednio kwaśny a do tego jajo bądź kiełbasa biała. I do pełni szczęścia świeżo pieczony chleb.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 23
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2156
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3328
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 23
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2156
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3328
Składniki
Do garnka wlać bulion. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę dodajemy w całości. Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy szumowiny powstałe z ziemniaków i dodajemy marchewki wcześniej starte na grubej tarce. Dodajemy przyprawy i lubczyk. Gotujemy ok 60 min na małym ogniu. Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy sól ( uważamy bo sok może być dość słony ). Mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy łyżką gorącego wywaru, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo lub białą kiełbasą. Można wybrać obie opcje na raz. Smacznego!!!