Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten błyskawiczny barszcz biały na wołowym wywarze z dodatkiem białej kiełbasy, to znakomity pomysł na wielkanocne śniadanie. Ewa Wachowicz do przygotowania zupy nie użyła zakwasu, zamiast niego dodała otręby i mąkę. Przepis pochodzi z 506. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1250
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 84
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 167
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1250
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 84
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 167
Składniki
Do ciepłego rosołu wrzucić pokrojone warzywa, chrzan oraz opaloną cebulę. Przyprawić pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować przez minimum ½ godziny.
Po tym czasie jarzyny wyłowić. Zupę posolić. Wrzucić białą kiełbasę. Doprawić roztartym w dłoniach suszonym majerankiem. Pod przykryciem gotować przez kolejne ½ godziny. Po tym czasie dodać otręby.
Śmietankę przelać do miski. Wsypać mąkę. Roztrzepać rózgą. Wlać do zupy. Zakwasić sokiem z cytryny. Zagotować.
Podawać z pokrojoną kiełbasą i mięsem. Udekorować tartym chrzanem i natką pietruszki.