Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszcz smakuje zawsze, nie tylko w Święta Wielkanocne, jest treściwy i pożywny i bardzo smakowity.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18431
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6817
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18431
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6817
Składniki
Białą kiełbasę ponakłuwać, zalać dwoma litrami zimnej wody i zagotować, po 20 minutach powolnego gotowania wyjąć kiełbasę z wywaru, ewentualnie odszumować , wrzucić pokrojoną marchewkę i inne warzywa w całości, grzyby i wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości marchewki, po czym wyłowić warzywa które były w całości i wyrzucić. Do wywaru wrzucić pokrojoną w talarki kiełbasę, wlać śmietankę i doprawić do smaku. Bezpośrednio na talerzu dodać połówkę jaka i posiekaną natkę, posypać świeżo mielonym pieprzem.