Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszcz smakuje zawsze, nie tylko w Święta Wielkanocne, jest treściwy i pożywny i bardzo smakowity.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Białą kiełbasę ponakłuwać, zalać dwoma litrami zimnej wody i zagotować, po 20 minutach powolnego gotowania wyjąć kiełbasę z wywaru, ewentualnie odszumować , wrzucić pokrojoną marchewkę i inne warzywa w całości, grzyby i wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości marchewki, po czym wyłowić warzywa które były w całości i wyrzucić. Do wywaru wrzucić pokrojoną w talarki kiełbasę, wlać śmietankę i doprawić do smaku. Bezpośrednio na talerzu dodać połówkę jaka i posiekaną natkę, posypać świeżo mielonym pieprzem.